Inre- Yttre bringfäste (Outside skirt) - Köttguiden och innertemperatur
Ytter bringfäste (Outside skirt)
Information om styckdetaljen
Yttre bringfästet är en del av den tunna muskeln som kallas för mellangärdet och som sitter innanför och under revbenen.
Kolla in våra Yttre bringfäste här.
Tillagningstips
Köttet är smakrikt med långa muskelfibrer. Den är lämplig att steka eller grilla hel, gärna marinerad först, på samma sätt som flapsteak. Den kan också tillagas under längre tid på lägre värme, i gryta eller ugn, för att bli mjukare.
Vid bräsering i gryta kan man först rulla ihop den och fylla med exempelvis hackade örter och lök. När man skär upp outside skirt är det bör man skära tvärs över muskelfibrerna. Om man skär längs med fibrerna istället så blir det betydligt mer tuggmotstånd.
I Mexiko används finstrimlat mellangärde till fajitas. Det är även utmärkt i en asiatisk wok eller i en bolognese till pastan.
SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA YTTRE BRINGFÄSTE:
Blodigt/rare 56 °C
Medium 58 °C
Välstekt/well done 60 °C
Kolla in våra yttre bringfäste produkter här.
Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.