Grillad svensk hängmörad biff med eldat smör, vårprimörer och färska skott och örter
Ingredienser
Svensk hängmörad välmarmorerad biff eller entrecote.
200 g rumstempererat smör
Glödande kol från grillen... gärna lövträd.
En liten skvätt Sherryvinäger
Salt & peppar
Grön sparris
En massa färska mjuka örter och ogräs från trädgården eller skogen ex späda maskrosskott, kirskål, rapsskott, ramslök, persilja, björklöv, granskott, spansk körvel.
Gör så här
Lägg det rumstempererade smöret i en gryta.
När grillen är varm och träet glöder fint tag några glödande kolbitar och lägg ned i grytan med smör. Låt det smälta smöret och ge en eldad smak.
Sila av smöret ned i en skål. Ställ skålen över en bunke med is och vispa.
Grilla köttet till 54-55 grader innertemperatur och låt vila.
Ingredienser
Svensk hängmörad välmarmorerad biff eller entrecote.
200 g rumstempererat smör
Glödande kol från grillen... gärna lövträd.
En liten skvätt Sherryvinäger
Salt & peppar
Grön sparris
En massa färska mjuka örter och ogräs från trädgården eller skogen ex späda maskrosskott, kirskål, rapsskott, ramslök, persilja, björklöv, granskott, spansk körvel.