Wagyu oxfilé Rossini med gåslever och tryffelpotatismos
- En Asiatisk touch på en brässerad griskind. Underbart gott, sött, klibbigt och kryddigt som lagas sous vide och avslutas med att glaseras i pannan när ni är redo att käka. Sätt igång griskinden på morgonen innan jobbet så är det klart när ni kommer hem.
Ingredienser
-
3 msk five spice
Marinaden:
-
3 msk flytande honung
-
3 msk mirin
-
5 msk japansk soja
-
2 msk risvinäger
-
1 msk rostad sesamolja
-
1 liten bit riven färsk ingefära
-
1 riven klyfta vitlök
-
2 mosade klyftor fermenterad svart vitlök
GÖR SÅ HÄR
Ställ in din Sous Vide (Anova, Joule etc.) på 82°C i ett vattenbad.
Putsa griskinderna från eventuella silverhinnor.
Pudra five spice kryddan på griskinderna och vacuumpacka dem hårt.
Sänk ned dem i din Sous Vide och ställ in timern på 8 timmar.
Efter 8 timmar är det dags att fortsätta. Kyl ned griskinden i påsarna rakt ned i ett isbad om ni inte är redo att äta än eller bara vill förbereda middagen.
Tag upp griskinden ur påsarna och låt dem rinna av. Lägg dem på en plåt i en 160°C ugn i 10-15 minuter vilket får resterande fett och gelatin att smälta.
Koka upp alla ingredienserna till marinaden i en panna. Låt sjuda samman i ca 5 min.
Bryt ned griskinden i chunky bitar och vänd det i den härliga varma marinaden.
Servera tillsammans med
ångad pac choi & broccoli dressad med lite oystersauce, chili, rostade sesamfrön & vårlök.
Ingredienser
-
3 msk five spice
Marinaden:
-
3 msk flytande honung
-
3 msk mirin
-
5 msk japansk soja
-
2 msk risvinäger
-
1 msk rostad sesamolja
-
1 liten bit riven färsk ingefära
-
1 riven klyfta vitlök
-
2 mosade klyftor fermenterad svart vitlök