
Världens godaste burgare

Ingredienser
Burgare
600 g wagyufärs, grovt malen
3 cheddarost, feta skivor
4 hamburgerbröd, av briochetyp
5 smör, smält
Dijonmajonnäs
2 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
Lag
0,5 dl ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten
Övrigt
6 råa silverlökar, tunt skivad
Saltgurka, skivad
Salt
Peppar
Gör så här
Lök
Skiva löken i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten med senapsfröna. Lägg ner hälften av löken i lagen och låt den ligga och dra så länge som möjligt.
Burgare
Blanda färsen jätteförsiktigt och forma till 4 hamburgare. Salta ordentligt. Stek hårt i stekpanna. Tryck på ovansidan med en stekspade
Vänd burgarna när det fått ordentlig färg. Lägg på en rejäl skiva cheddarost. Burgaren ska serveras medium, ca 56-58 grader i innertemperatur.
Bröd
Pensla briochebröden med smält smör och rosta dem i ugnen på 250 grader till de fått fin färg.
Dijonmajonnäs
Blanda och smaka av med salt.
Ingredienser
Burgare
600 g wagyufärs, grovt malen
3 cheddarost, feta skivor
4 hamburgerbröd, av briochetyp
5 smör, smält
Dijonmajonnäs
2 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
Lag
0,5 dl ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten
Övrigt
6 råa silverlökar, tunt skivad
Saltgurka, skivad
Salt
Peppar