The Fat Cow - Premium kött butik

Kompanigatan 18, 235 32 Vellinge

Org.nummer: 559145-1470

Snabb leverans - Endast från 169 kr frakt - Fraktfritt över 1350:-.

TheFatCow's receptguide

image recipe

Lyxig förrätt med tunt skivad biff, tryffelmajonnäs och syrad lök

En förrätt passande för ett kungapar. Här upplever du smaklökarnas fulla potential med en sås med lite hetta, garnering i form av spetskål och enokisvamp. Garnityr med stjälkselleri, jalapeño, salladslök och gurka. Tryffelmajonnäs med tryfflerbrisyrer och sherryvinäger.
image recipe

Katsu sando (japansk macka)

Katsu sando är en japansk macka som du antingen kan äta som enklaste gatumat eller som lyxmacka på den finaste av krogar i Japan. Katsu betyder köttskiva och sando är en japansk förkortning för sandwich. Du kan göra mackan på vilket kött som helst, men den mest exklusiva mackan görs naturligtvis på wagyukött. I Japan används mjölkbaserat vitt bröd, inte helt olikt svensk formfranska, till katsu sando. Tonkatsusås kan du köpa färdig, eller göra hemgjord enligt receptet.
image recipe

Lyxiga grillspett

Grillspetten med oxfilé, marinad, champinjoner, paprika, färsklökar, fetaostkräm, tryffelmajo och ugnsbakad delikatesspotatis. En väldigt enkel men lyxig rätt att bjuda på nära och kära.
image recipe

Världens godaste buragare

Syltad och stekt silverlök, dijonsenap, ost, väldigt mycket smör, saltgurka, majonnäs, salt och peppar och sist men verkligen inte minst, Wagyufärs. En burgare du som Fatcower verkligen inte vill missa.
image recipe

Iberico Bellota Presa med Mojo Rojo

Mojo rojo är en sås som kommer från Spanien och äts ofta till tapas, men passar utmärkt som sås till grillat. Gjord på grillade paprikor med en härligt rökig smak. Servera Mojon ljummen eller kall, tillsammans med en presa från oss så kommer du ha en fantastisk middag att se framemot.
image recipe

Japansk Wagyu Kushiyaki

Wagyuspett, perfekt som ett snack. En marinad gjord på socker, japansk soja, risvinäger, riven ingefära, vitlök, matolja och vårlök. Sist men inte minst, våra egna wagyurtärningar.
image recipe

Spansk Txogitxu Ribeye med klassisk Chimmichurri

En riktigt god chimmichurri slår de flesta tillbehör till en god köttbit. Speciellt nu när våren och sommaren snart är här och man vill åt det där fräscha och örtiga. Vill man skoja till det går det såklart att hacka i lite härlig nyplockad ramslök eller andra örter man har i trädgården. Passar utmärkt till ett kött från gräsätande djur som har lite mer smak och karaktär som de spanska mjölkkossorna exempelvis.
image recipe

Klassisk American steak sauce

Här är ett recept på en riktigt enkel kallrörd klassisk sås som passar fint till en riktigt fet biff men även fet gris.
image recipe

Grillad Svensk hängmörad biff med eldat smör, vårprimörer och färska skott och örter

Nu när dagarna blir längre och solen tittar fram blir man som tokig i grillat. Denna rätt fångar våren och en extrem smak och känsla av grillat, eld och natur. Superenkelt och fantastiskt gott.
image recipe

Wagyu Tomahawk med koriander och rostad sesam

Till en helt nygrillad Japansk Wagyu tomahawk vill man åt rena, enkla och fräscha tillbehör som väger upp det underbara fettet i köttet. Nedan följer en mycket enkel liten goja som är helt perfekt i sin enkelhet. Sen kan man såklart ha lite goda ångade eller grillade grönsaker till.
image recipe

Sparris med olivoljedressing

Färsk sparris med senaps och olivoljedressing – serveras med några skivor ugnsrostade Wagyusalamiskivor/chips
image recipe

Grillad entrecote –med het BBQ-sås och coleslaw

Underbar entrecôte från TheFatCow, serveras med het BBQ-sås och färsk coleslaw.
image recipe

Coleslaw

Hemmagjord coleslaw är verkligen läckert som tillbehör till det mesta, framförallt till kött från TheFatCow. Kanske till TheFatCows babybackribs, burgare eller en köttbit. En äkta sommarklassiker som kan göras i god tid innan servering.
image recipe

Lyxig Tournedos Rossini med Maderiasås och tryffel

Tournedos är tjocka skivor av mittbiten av oxfilén, som man också kan vira bacon runt vid tillagning om man vill. När man gör Tournedos så vill man oftast ha flera stekpannor att använda. Gärna samtidigt eftersom det är mycket som ska stekas!
image recipe

Bifftartar med kapris, senap, syrad och friterad lök

image recipe

Tartar med Rouillesås

image recipe

Tartar på oxfilé med misomajonnäs och lotusrotchips

image recipe

Tartar på regnbågslax

image recipe

Sashi-oxfiletartar, halstrad med brynt smör, lökkräm och löjrom

image recipe

Ginflamberad tartar på fjällko

image recipe

Råbiff med friterad rödbeta och tryffelmajonnäs

Stäng (esc)

The Fat Cow - Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu