
Tartar på regnbågslax

Ingredienser
- 100 g norsk regnbågslax
- 1/2 schalottenlök
- 2 mskfärsk dill
- 1/2citron
- 1 mskdijonsenap
- 1 msksesamfrö
- Salt och peppar
- 1 gurka
Gör så här
Skär fjordörret i små tärningar, finhacka schalottenlök och dill och pressa citronen.
Blanda tärningarna, schalottenlöken, dillen och citronsaften med dijonsenap och sesamfrön. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och skala gurkan och skär den i 1 cm tjocka skivor. Sprid ut gurkskivorna på ett fat och lägg fjordörrettartaren ovanpå.
Till garnering: Garnera med färska örter.
Tips: Ta fram ett halvdecilitermått och fyll det med laxblandningen för att forma en fin ”puck”.
Ingredienser
- 100 g norsk regnbågslax
- 1/2 schalottenlök
- 2 mskfärsk dill
- 1/2citron
- 1 mskdijonsenap
- 1 msksesamfrö
- Salt och peppar
- 1 gurka