The Fat Cow - Premium kött butik

2-3 dagars leverans - Endast från 169 kr frakt - fraktfritt över 1350:-. OBS Högt tryck just nu, längre leveranstid än normalt.

LAMMSTEK - STEKGUIDE (INNERTEMPERATUR

Lammstek

är en styckningsdetalj av lamm, som sitter på lammets bakdel. Lammstek säljs med eller utan ben, (vår är utan ben), hel eller i skivor. Lammsteken kan också styckas anatomiskt till mindre delar: innanlår, fransyska, ytterlår och rulle. Att ugnssteka lamm tar ca 1 timme per kilo i 175°.

Kolla in våra lammstek produkter här.

SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA LAMMSTEK:

Blodigt/rare 56 °C

Medium 60 °C

Välstekt/well done 70 °C

Kolla in våra lammstek produkter här.

Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.

Stäng (esc)

The Fat Cow - Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu