LAMMSTEK - STEKGUIDE (INNERTEMPERATUR
Lammstek
är en styckningsdetalj av lamm, som sitter på lammets bakdel. Lammstek säljs med eller utan ben, (vår är utan ben), hel eller i skivor. Lammsteken kan också styckas anatomiskt till mindre delar: innanlår, fransyska, ytterlår och rulle. Att ugnssteka lamm tar ca 1 timme per kilo i 175°.
Kolla in våra lammstek produkter här.
SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA LAMMSTEK:
Blodigt/rare 56 °C
Medium 60 °C
Välstekt/well done 70 °C
Kolla in våra lammstek produkter här.
Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.