Sparris med olivoljedressing
Ingredienser
10 skivor Wagyusalami
500 gr grön sparris, färsk
Olivoljedressing
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
2 - 2 1/2 dl Olivolja, Herdado
2 msk Senap av skånsk söt typ (fungerar med Johnnys)
Salt
Peppar
Gör så här
Ugnsrostad salami
Sätt ugnen på 180 grader
Lägg 10 skivor salami på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Baka av salamin i 7-8minuter så att det blir uttorkade och får färg (som chips)
Börja med dressingen
Vispa äggulor och vinäger i vattenbad, dvs i en kastrull eller bunke alldeles ovanför en kastrull med sjudande vatten, tills det blir alldeles vitt och fluffigt.
Värm olivolja tills den är ljummen.
Vispa i den droppvis i äggen tills det blir en krämig sås.
Smaka av med salt och peppar och senap.
Ansa och koka sparrisen i saltat vatten med några droppar olivolja i ca 3 minuter.
Servera med olivoljedressingen och Wagyusalamichipsen.
Ingredienser
10 skivor Wagyusalami
500 gr grön sparris, färsk
Olivoljedressing
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
2 - 2 1/2 dl Olivolja, Herdado
2 msk Senap av skånsk söt typ (fungerar med Johnnys)
Salt
Peppar