
Italiensk Carne Gusto cote de boeuf med klassisk Chimmichurri
En riktigt god chimmichurri slår de flesta tillbehör till en god köttbit. Speciellt nu när våren och sommaren snart är här och man vill åt det där fräscha och örtiga.
Vill man skoja till det går det såklart att hacka i lite härlig nyplockad ramslök eller andra örter man har i trädgården.
Passar utmärkt till ett kött från gräsätande djur som har lite mer smak och karaktär som de italienska mjölkkossorna exempelvis.
Grilla köttet, låt vila och tranchera upp det. Sleva sedan upp chimmichurrin på köttet och njut.

Ingredienser
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad schalottenlök
1 bunt finhackad färsk koriander
1 bunt finhackad bladpersilja
Lite finhackad färsk oregano
1 fin hackad röd chili (utan kärnhus)
1 dl extra virgin olivolja
2-3 msk vitvinsvinäger
Salt
Gör så här
Blanda allt hacket i en skål med olivolja och vinäger. Smaka av med salt.
Grilla köttet, låt vila och tranchera upp det. Sleva sedan upp chimmichurrin på köttet och njut.
Ingredienser
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad schalottenlök
1 bunt finhackad färsk koriander
1 bunt finhackad bladpersilja
Lite finhackad färsk oregano
1 fin hackad röd chili (utan kärnhus)
1 dl extra virgin olivolja
2-3 msk vitvinsvinäger
Salt