2-3 dagars leverans - levereras 18:00-22:00 - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

')">
Tillagningstid: 30 minuter

Sashioxfiletartar, halstrad med brynt smör, lökkräm och löjrom

'); ">
4 portioner

Ingredienser

200 g Sashi oxfilé

4 schalottenlökar

100 g svenskt smör osaltat

2 msk smetana

1 tsk pressad citron

1 tsk salt

1½ ättiksprit 12%

1½ msk strösocker

1 msk rapsolja

1 msk korianderfrön

20 g löjrom

½ ask Krasse

Gör så här

Sätt ugnen på 200°

Skala löken. Dela hälften av löken i stora bitar och lägg i folie tillsammans med 2 msk smör. Baka i ugnen ca 40 min.

Mixa löken till en slät kräm och blanda med smetana, citronsaft och ½ tsk salt.

Skär resten av löken i tunna ringar och blanda med ättika och socker.

Bryn resten av smöret

Putsa köttet och gnid in det med olja, korianderfrön och resterande salt. Halstra köttet runtom i en varm stekpanna, låt svalna.

Hacka köttet, blanda med ca 2 msk av det brynta smöret och smaka av ev med salt.

Lägg upp köttet på tallrikar tillsammans med lökkräm och syrad lök.

Toppa med löjrom och klippt krasse.

Ringla över resten av det brynta smöret och servera direkt.

4 portioner

Ingredienser

200 g Sashi oxfilé

4 schalottenlökar

100 g svenskt smör osaltat

2 msk smetana

1 tsk pressad citron

1 tsk salt

1½ ättiksprit 12%

1½ msk strösocker

1 msk rapsolja

1 msk korianderfrön

20 g löjrom

½ ask Krasse

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu