2-3 dagars leverans - levereras 18:00-22:00 - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

Ryggbiff (Striploin) - Stekguide (Innertemperatur)

Ryggbiff (Striploin)

För att en Ryggbiff ska vara blodig så behöver den komma upp i 55 grader celcius. Vill du däremot att den ska vara så kallat medium så bör du få upp innertemperaturen till 60 grader celsius i mitten av köttet. Som ni ser så är skillnaden hårfin vilket gör att du måste vara på din vakt, det går fort!

Kolla in våra Ryggbiff produkter här.

Vill du ha din Ryggbiff well done (välstekt) så är det 70 grader celsius som gäller.

Innertemperaturerna gäller så väl ryggbiff i bit som i skivor även om skivorna är något svårare att kolla temperaturen på. Vårt tips är att du grillar ryggbiffen i hel bit och skär upp inför servering. Då är det lättare att hålla koll på hur varmt ryggbiff-köttet är inuti medan du tillagar det på till exempel en grill.

Då rekommenderar vi att grilla köttstycket på så kallad indirekt värme.

Sammanställning över innertemperatur för dig som ska steka/grilla Ryggbiff:

Blodigt/rare 55 °C

Medium 60 °C

Välstekt/well done 70 °C

Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i

 

Summering

Använd termometer, tillaga köttet när det är rumstempererat, låt köttet vila.

Kolla in våra Ryggbiff produkter här.

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu