The Fat Cow - Premium kött butik

2-3 dagars leverans - Endast från 169 kr frakt - fraktfritt över 1350:-

Rostasfilé - KÖTTGUIDEN OCH INNERTEMPERATUR

Information om styckdetaljen

Rostasfilén är den möraste delen på rostbiffen. Denna ädeldetalj kan tillagas på samma sätt som oxfilé. Rostasen är perfekt att steka i skivor och har seglat upp till en storfavorit på grillen. Var lite extra varsam när du tillagar köttet så att filén behåller sin fina smak och struktur.

 

Rostasfilén är en lika fyllig som mör detalj på djuret. Den styckas ut från rostbiffen som angränsar till ryggbiff och oxfilé på djuret

Kolla in våra Rostasfilé produkter här.

INNERTEMPERATURER

  • Blodigt - 50 °C
  • Medium - 55 °C
  • Välstekt - 68-70 °C

OBS, låt köttet alltid vila!

Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.

Kolla in våra Rostasfilé produkter här.

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu