Rostasfilé - KÖTTGUIDEN OCH INNERTEMPERATUR
Information om styckdetaljen
Rostasfilén är den möraste delen på rostbiffen. Denna ädeldetalj kan tillagas på samma sätt som oxfilé. Rostasen är perfekt att steka i skivor och har seglat upp till en storfavorit på grillen. Var lite extra varsam när du tillagar köttet så att filén behåller sin fina smak och struktur.
Rostasfilén är en lika fyllig som mör detalj på djuret. Den styckas ut från rostbiffen som angränsar till ryggbiff och oxfilé på djuret
Kolla in våra Rostasfilé produkter här.
INNERTEMPERATURER
- Blodigt - 50 °C
- Medium - 55 °C
- Välstekt - 68-70 °C
OBS, låt köttet alltid vila!
Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.
Kolla in våra Rostasfilé produkter här.