2-3 dagars leverans - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

REVBENSPJÄLL - STEKGUIDE (INNERTEMPERATUR)

Revbensspjäll

Är en styckdel på gris, dvs bröstkorgen. Tjocka revbensspjäll är de främre revbenen och tunna spjäll är de bakre. Den allra bakersta delen benämns kammben. Tjocka spjäll säljs med ben eller urbenad, med eller utan svål. Sidfläsk, bogfläsk är urbenad tjockt spjäll med svål skuret i skivor. Spjäll är kaloririkt kött. Förutom en tjock fettkant är köttet marmorerat (fettsträngar i köttet). Detta gäller främst tjocka spjäll, med en fettandel av cirka 15%.

Kolla in våra revbenspjäll produkter här.

SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA REVBENSPJÄLL:

Blodigt/Rare -

Medium 65 °C

Välstekt/well done 70 °C

Kolla in våra revbenspjäll produkter här.

Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerar men då tillagas köttet mer än i papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du tillagat köttet i.

 

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu