Revben (Short ribs) - Köttguiden och innertemperatur
Revben (Short ribs)
Information om styckdetaljen:
Shortribs/revbensstek är utmärkt att grilla, köttet är marmorerat och mycket smakrikt. Det kan också bräseras, långkokas och ingå i en klassisk fransk pot-au-feu. Benen ska vara kvar under tillagningen, det ger en mustigare smak. Skär inte bort bindväven, den omvandlas till gelatin under längre tids tillagning och gör att köttet blir mjukt och mört.
Då Wagyu har mer fett i sin köttstruktur så tar det något kortare tid att tillaga produkterna i Low & Slow så det gäller att man har kontroll på temperaturen.
Kolla in våra short-ribs produkter här.
SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA SHORT-RIBS:
Blodigt/rare 55 °C
Medium 60 °C
Välstekt/well done 70 °C
Kolla in våra short-ribs produkter här.
Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.