The Fat Cow - Premium kött butik

Kompanigatan 18, 235 32 Vellinge

Org.nummer: 559145-1470

Snabb leverans - Endast från 169 kr frakt - Fraktfritt över 1350:-.

Tillagningstid: ca 45 minuter

Oxfile- eller fläskfilegryta med lite sting

Här är ett recept på krämig oxfile- eller fläskfilegryta, perfekt när du vill njuta av en smakrik gryta med underbart kött.
4-6 portioner

Ingredienser

600gr oxfilé eller Iberico Bellota fläskfilé 

1 stor bananschalottenlök, finstrimlad 

1-2 vitlöksklyfor, finhackad eller pressad 

1/2 röd chilifrukt (lägg i en hel för mer hetta) 

6 cocktailtomater, delade i kvartar 

5-6 stora champinjoner 

2 tsk tomatpuré 

2-3 msk kalvfond 

1 msk cognac 

3 dl vispgrädde 

1-2 dl Creme fraiche 32% 

2-3 tsk dijonsenap 

1 tsk skånsk senap 

Några stänk Tabasco 

Salt & Nymalen svartpeppar

Gör så här

Starta med att koka riset – det fungerar utmärkt att servera Tagliatelle eller Papardelle till denna rätt, istället för ris. Pastan kokas i så fall i saltat vatten, kokas till al dente a´la minute dvs precis innan ni skall äta
Skär ned oxfilén i tjocka strimlor, lägg på ett fat. Salta och peppra (svartpeppar). Det går även att tillaga köttet helt i panna och göra klart i ugnen (lågtemp till innertemperaturen är 52 grader, 60 för Iberico)
finstrimla schalottenlök och hacka vitlöken fint. Strimla även chilin. Skiva champinjonerna (Se till att kärnorna inte kommer med, då kan det bli för starkt)
Fräs detta försiktigt i en klick smör tills löken blir glansig.
Tillsätt tomaterna och låt fräsa med tills de mjuknat. Klicka på tomatpurén, rör om och tillsätt sedan cognac, fond, grädde, senap & Creme fraiche. Låt puttra ihop. Smaka av och smaka upp med salt och svartpeppar och eventuellt lite tabasco.
Hetta upp en stekpanna med olja och en klick smör, bryn köttet hastigt runt om och häll sedan över allt i grytan. (Köttet tillagas till rare, så det är rosa inuti och inte blir torrt när det läggs ner i grytan).
Låt puttra någon minut och servera sedan till riset och en syrlig sallad. 
4-6 portioner

Ingredienser

600gr oxfilé eller Iberico Bellota fläskfilé 

1 stor bananschalottenlök, finstrimlad 

1-2 vitlöksklyfor, finhackad eller pressad 

1/2 röd chilifrukt (lägg i en hel för mer hetta) 

6 cocktailtomater, delade i kvartar 

5-6 stora champinjoner 

2 tsk tomatpuré 

2-3 msk kalvfond 

1 msk cognac 

3 dl vispgrädde 

1-2 dl Creme fraiche 32% 

2-3 tsk dijonsenap 

1 tsk skånsk senap 

Några stänk Tabasco 

Salt & Nymalen svartpeppar

Stäng (esc)

The Fat Cow - Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu