Oxfile- eller fläskfilegryta med lite sting
Ingredienser
600gr oxfilé eller Iberico Bellota fläskfilé
1 stor bananschalottenlök, finstrimlad
1-2 vitlöksklyfor, finhackad eller pressad
1/2 röd chilifrukt (lägg i en hel för mer hetta)
6 cocktailtomater, delade i kvartar
5-6 stora champinjoner
2 tsk tomatpuré
2-3 msk kalvfond
1 msk cognac
3 dl vispgrädde
1-2 dl Creme fraiche 32%
2-3 tsk dijonsenap
1 tsk skånsk senap
Några stänk Tabasco
Salt & Nymalen svartpeppar
Gör så här
Ingredienser
600gr oxfilé eller Iberico Bellota fläskfilé
1 stor bananschalottenlök, finstrimlad
1-2 vitlöksklyfor, finhackad eller pressad
1/2 röd chilifrukt (lägg i en hel för mer hetta)
6 cocktailtomater, delade i kvartar
5-6 stora champinjoner
2 tsk tomatpuré
2-3 msk kalvfond
1 msk cognac
3 dl vispgrädde
1-2 dl Creme fraiche 32%
2-3 tsk dijonsenap
1 tsk skånsk senap
Några stänk Tabasco
Salt & Nymalen svartpeppar