2-3 dagars leverans - levereras 18:00-22:00 - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

Nötbringa (Brisket) - Stekguide (innertemperatur)

Nötbringa

Information om Styckdetalj

Bringa är en del av nötdjurets bröst som består av två muskler magra ”flat” och fetare ”point”. Det är en amerikansk klassiker som, tack vare grilltävlingar, blivit alltmer populär i Europa. Att laga bringa kräver inte så mycket jobb, det man främst behöver är tålamod. Det är svårt att uppskatta den exakta tillagningstiden, den beror på köttets tjocklek och fetthalt. Börja i tid, du får gärna låta bringan vila ett par timmar.

Att grilla hel bit kött, ex en Brisket är inte svårare än att grilla en biff. Viktigast är som nämnts en termometer så att vi har kontroll på innertemperaturen. Att grilla med indirekt värme gillar vi men det fungerar även att köra på direkt värme, även att steka i panna för att sedan köra klart i ugnen. Viktigt igen är att du använder en termometer. Bringa är en typisk Low & Slow produkt vilket betyder lång tid i låg temperatur typ 135C (275 F)

Här ser du vilken innertemperatur som behövs för att köttet ska vara blodigt, medium, medium/rare eller well done(välstekt). Vill du att den ska vara så kallat medium så bör du få upp innertemperaturen till 85 grader celsius. Vill du ha din Nötbringa well done (välstekt) så är det 90 grader celsius som gäller. Tänk på att köttets innertemperatur stiger en aning även när du tagit av köttet från grillen eller ugnen.

Sammanställning över innertemperatur för dig som ska steka/grilla Nötbringa:

Blodigt – °C

Medium 85 °C

Välstekt 90 °C

Kolla in våra Nötbringa ( Brikset ) produkter här.

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu