2-3 dagars leverans - levereras 18:00-22:00 - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

NJURTAPP (BUTCHERS STEAK) - STEKGUIDE (INNERTEMPERATUR)

Njurtapp/Butchers steak

Det här är en hjärtformad detalj som sitter vid djurets mellangärde. Njurtappens kraftiga köttsmak påminner lite om vilt. Njurtappen har ett halvmört kött - som en biff med mer tuggmotstånd. Och liksom biff rekommenderas stekning i skivor som sedan får vila eller gå klart i ugn några minuter.

Kolla in våra njurtappsprodukter här.

Se även nedre tips där man grillar halva njurtappen.

Tillagningstips:

Se till att köttet är rumstempererat (som kött alltid skall vara vid tillagning)

· Dela hela njurtappen längs den stora hinnan och grilla sedan de två platta köttbitarna.

· Grilla bitarna på hög värme runt på bägge sidorna och låt sedan gå på indirekt värme till önskad innertemperatur. Hög värme är knepet för ett gott kött.

· Låt vila i ca 10 minuter innan du skär upp köttet.

· Det är viktigt att njurtappen skärs tvärs över muskelfibrerna.

SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA NJURTAPP:

Blodigt/rare 56 °C

Medium 58 °C

Välstekt/well done 60 °C

Kolla in våra njurtappsprodukter här.

Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.

 

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu