Macka med stekt Iberico fläskfilé och bacon, getostkräm och rimmad gurka
Här är ett recept på Macka med stekt Iberico fläskfilé och bacon, getostkräm och rimmad gurka, perfekt till lunch eller som förrätt.
1 portion
Ingredienser
3-4 skivor stekt fläskfilé, diagonalt skuren
1 portionsbaguette
3 remsor gurka, skalad
1 tsk salt
1-2 skivor bacon
20 g chèvre
½ dl färskost
rucolablad
grovmalen svartpeppar
Gör så här
Skär remsor av gurkan med osthyvel. Använd de remsor som inte har med av kärnhuset. Strö över salt och ställ kallt ca 30 minuter.
Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Mosa getosten och blanda samman med färskosten. Bred blandningen på brödet.
Täck med rucola, lägg på kött och bacon. Rulla gurkan och lägg på. Strö över peppar.
1 portion
Ingredienser
3-4 skivor stekt fläskfilé, diagonalt skuren
1 portionsbaguette
3 remsor gurka, skalad
1 tsk salt
1-2 skivor bacon
20 g chèvre
½ dl färskost
rucolablad
grovmalen svartpeppar