
Lyxiga grillspett

4 portioner
Ingredienser
600 g namishi mega bites
15 små champinjoner
1 gul paprika
1 röd paprika
3 färsklökar, delade i kvartar
Marinad
1/2 dl rapsolja
1/2 dl soja
1/2 dl rödvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta (stor)
2 msk honung
1/2-1 tsk nymalen svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
Salt, efter smak
Exempel på tillbehör
Ugnsbakad delikatesspotatis
Fetaostkräm
Tryffelmayo
Gör så här
Mixa samman ingredienserna till marinaden. (gör extra marinad så att du alltid har i kylskåpet. Dvs man kan förbereda långt innan. Ju tidigare desto bättre)
Tvätta och ansa grönsakerna och skär i lika stora delar som du skär korven och köttet. Ca 3×3 cm stora bitar
Trä på om vartannat på spettet. (använd gärna stålspett så att inte bambupinnarna brinner)
Pensla på marinad och lägg spetten svalt tills de skall grillas.
Vid grillning så grillar vi spettet ca 4 min (2 min per sida), då blir filén rosa och grönsakerna perfekt tillagade.
Servera grillspetten till ugnsrostad delikatesspotatis som du kör i ugnen med lite olivolja ringlat över i 15-20 min på 200 grader. En mixsallad med cocktailtomater, grönsallad och en syrlig dressing som olivolja & mangovinäger på.
Sås; En fetaostkräm med parmesan eller varför inte brunt smör
4 portioner
Ingredienser
600 g namishi mega bites
15 små champinjoner
1 gul paprika
1 röd paprika
3 färsklökar, delade i kvartar
Marinad
1/2 dl rapsolja
1/2 dl soja
1/2 dl rödvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta (stor)
2 msk honung
1/2-1 tsk nymalen svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
Salt, efter smak
Exempel på tillbehör
Ugnsbakad delikatesspotatis
Fetaostkräm
Tryffelmayo