
Lyxig förrätt med tunt skivad biff, tryffelmajonnäs och syrad lök

Ingredienser
- 1 biff på wagyukött
Sås
- 2 msk pankachili (finns att köpa som puré i välsorterade affärer)
- 3 dl tigermjölk
- ca 0,5 msk sherryvinäger
- 2 msk limefrukt, juice
- 1-2 tsk soja
- 1-2 tsk mirin
Tryffelmajonnäs
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk tryffelbrisyrer, finhackade
- 1 tsk sherryvinäger
Garnityr
- 2 msk gurka, fint tärnad
- 2 msk stjälkselleri, fint tärnad
- 1 msk jalapeño, fint tärnad
- 1 msk salladslök, finhackad
Syrad lök
- 1 rödlök, finhackad
- 1 dl vitvinsvinäger
Garnering
- Enokisvamp
- Spetskål, strimlad
Gör så här
Stek köttet väldigt hastigt på alla sidor i en het och torr stekpanna, kyl ned.
Skär köttet i tunna skivor och lägg ut på tallrikarna.
Blanda ihop majonnäsen med tryffel och vinäger och dutta lite på varje skiva kött.
Blanda grönsakerna till garnityret och lägg en sked på varje tallrik bredvid köttet.
Blanda lök och vinäger och låt stå i 10 minuter. Häll av vinägern och strö den syrade löken över köttet. Toppa med enokisvamp och strimlad spetskål.
Ingredienser
- 1 biff på wagyukött
Sås
- 2 msk pankachili (finns att köpa som puré i välsorterade affärer)
- 3 dl tigermjölk
- ca 0,5 msk sherryvinäger
- 2 msk limefrukt, juice
- 1-2 tsk soja
- 1-2 tsk mirin
Tryffelmajonnäs
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk tryffelbrisyrer, finhackade
- 1 tsk sherryvinäger
Garnityr
- 2 msk gurka, fint tärnad
- 2 msk stjälkselleri, fint tärnad
- 1 msk jalapeño, fint tärnad
- 1 msk salladslök, finhackad
Syrad lök
- 1 rödlök, finhackad
- 1 dl vitvinsvinäger
Garnering
- Enokisvamp
- Spetskål, strimlad