The Fat Cow - Premium kött butik

Längre leveranstid - högt tryck - Endast från 69 kr frakt - fraktfritt över 1000:-

Tillagningstid: 20-30min

Lyxig champinjonpsås

Här kommer ett recept på en lyxig champinjonsås, passar perfekt till en fet bit kött.
4-6 portioner

Ingredienser

2 dl färsk svamp/motsvarande mängd fryst eller torkad, Champinjoner 

1 st shalottenlök 

1 st liten vitlöksklyfta 

40 gram smör 

0.5 tsk salt eller enligt smak 

1 krm vitpeppar eller enligt smak 

1.5 msk mjöl till redning 

2 dl grädde 

2 dl mjölk, eller tills såsen är lagom tjock

1 st om du har god steksky från köttet så häll i den eller smaksätt med: 

1 msk kött- el viltfond 

Tips: 

Addera lite sherry, ca 1 dl 

För mörkare sås droppa i lite sojakulör

Gör så här

Skär svampen i småbitar, finhacka lök och vitlök.
Fräs i smöret tills all vätska försvunnit och det börjar knäppa i svampen. Tillsätt salt och peppar medan det fortfarande är lite vätska kvar.
Ta av från plattan, strö över mjölet och rör snabbt ut det i lök/svampblandningen.
Sätt tillbaks på plattan och tillsätt grädde och eventuell steksky. (Stekskyn kan också tillsättas allra sist om inte köttet är klart.)
Rör om, koka upp och späd vartefter med mjölk tills såsen är lagom tjock.
Smaksätt med fond eller buljong - prova dig fram!
4-6 portioner

Ingredienser

2 dl färsk svamp/motsvarande mängd fryst eller torkad, Champinjoner 

1 st shalottenlök 

1 st liten vitlöksklyfta 

40 gram smör 

0.5 tsk salt eller enligt smak 

1 krm vitpeppar eller enligt smak 

1.5 msk mjöl till redning 

2 dl grädde 

2 dl mjölk, eller tills såsen är lagom tjock

1 st om du har god steksky från köttet så häll i den eller smaksätt med: 

1 msk kött- el viltfond 

Tips: 

Addera lite sherry, ca 1 dl 

För mörkare sås droppa i lite sojakulör

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu