Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta med ingefära och koriander
Ingredienser
500-600gr g oxfilé (fungerar utmärkt att använda filé från Iberico Bellotagris också)
2 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
3/4 dl vitvinsvinäger
4 msk japansk soja
3 msk ostronsås
3 msk risvin
2 rödlökar
1 tomat
3 msk rapsolja
1-2 finskurna salladslökar
1 skuren purjolök
2 finhackade vitlöksklyftor (eller riven)
2 msk hackad koriander
2 msk finskuren Gari (inlagd ingefära)
Gör så här
Till servering:
Servera med kokt ris, valfri variant. Det går även att servera med nudlar
Ingredienser
500-600gr g oxfilé (fungerar utmärkt att använda filé från Iberico Bellotagris också)
2 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
3/4 dl vitvinsvinäger
4 msk japansk soja
3 msk ostronsås
3 msk risvin
2 rödlökar
1 tomat
3 msk rapsolja
1-2 finskurna salladslökar
1 skuren purjolök
2 finhackade vitlöksklyftor (eller riven)
2 msk hackad koriander
2 msk finskuren Gari (inlagd ingefära)