Lomo (Benfri kotlett) - Köttguiden och innertemperatur
Lomo - Benfri kotlett
Information om styckdetaljen
Benfri kotlett helt enkelt. Underbar smak, marmorerat och fett med hög smak, lite sötare. Köttet är ljusare och ser nästan ut som kalvkött. Helt enkelt premium.
Kolla in våra Lomo produkter här.
Blodigt – °C (rekommenderas inte)
Medium 58 – °C
Välstekt 62°C
Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper.
Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i
SUMMERING
Använd termometer, tillaga köttet när det är rumstempererat, låt köttet vila.
Kolla in våra Lomo produkter här.