2-3 dagars leverans - levereras 18:00-22:00 - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

LAMMSADEL - STEKGUIDE (INNERTEMPERATUR)

Lammsadel

(dubbel kotlettrad) är lammets ryggparti, som består av filé och ben. Halverad på längden blir det en kotlettrad. Uppbunden lammsadel och lammkrona (ihopbunden i en ring) är varianter som kan förekomma. Benfri lammsadel är ett annat ord för filén. Lammsadeln är lammets finaste köttdel. Det är mört och smakrikt. Fetthalt runt 12%

KRAV och vad som kännetecknas ¨

Krav har stränga regler för hur slakten skall genomföras och det måste slaktas på ett KRA certifierat slakteri

Syftet med reglerna för slakt av KRAV är att djuren skall hanteras i en miljö som är lugn och avslappnande och att miljön är anpassad till djurens behov och beteende. Djurrens välfärd står i centrum och detta kontrolleras av utomstående kontrollanter. Slakten skall ske så lokalt som möjligt för att minimera frakt och transport och för att minska stressen för djuren

Kolla in våra lammsadel produkter här.

SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA LAMMSADEL:

Blodigt - 58 °C

Medium - 60 °C

Välstekt -  70 °C

Kolla in våra lammsadel produkter här.

Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerar men då tillagas köttet mer än i papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du tillagat köttet i.

 

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu