The Fat Cow - Premium kött butik

Kompanigatan 18, 235 32 Vellinge

Org.nummer: 559145-1470

Snabb leverans - Endast från 169 kr frakt - Fraktfritt över 1350:-.

Lammracks - Stekguide (Innertemperatur)

Lamracks

Information onm styckdetalj

Lammracks är halva lammsadeln i bit eller skivad, alltså en kotlettrad med långa ben. Lammracks är "enkelkotletter" med revben från rackdelen, det vill säga ryggen mellan sadeln och framdelen (förr kallad lammkarré, lammkarré, lammentrecote), med del av bröstkorgsbenen. Till skillnad från lammkotletter saknar rackdelen innerfilé. Lammracks består sålunda av ytterfilé, kappa (skinn och hudfett).

Om du vill få Lammracks att vara blodiga så behöver den komma upp i 58 grader celcius. Vill du att den ska vara så kallat medium så bör du få köttets innertemperatur till 60 grader celsius istället. Som ni ser så är skillnaden väldigt liten, vilket gör att du måste ha koll hela tiden. Vill du ha dina Lammracks well done (välstekt) så är det 70 grader celsius som krävs.

 

Sammanställning över innertemperatur för dig som ska steka/grilla Lammracks:

Blodigt - 58 °C

Medium - 60 °C

Välstekt - 70 °C

Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.

 

Summering

Använd termometer, tillaga köttet när det är rumstempererat, låt köttet vila.

Kolla in våra Lammfilé produkter här.

Stäng (esc)

The Fat Cow - Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu