2-3 dagars leverans - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

Lammbog - Stekguide (Innertemperatur)

Lammbog

Information om styckdetalj

Lammbog är övre delen av bröstkorgen, axelpartiet. Bogen säljs ofta tillsammans med framläggen, dvs övre delen av benet. Köttet är marmorerat (fettpartier i köttet) och har hög fetthalt, 17% (jfr filé 3%) vilket ger mycket smakrikt kött.

Håll koll på vilken innertemperatur som gäller för just det köttet du ska ha. Om du vill få en Lammbog att vara blodig så behöver den komma upp i 58 grader celcius. Vill du att den ska vara så kallat medium så bör du få köttets innertemperatur till 60 grader celsius istället. Som ni ser så är skillnaden väldigt liten, vilket gör att du måste ha koll hela tiden. Vill du ha din Lammbog well done (välstekt) så är det 70 grader celsius som krävs. Tänk på att köttets innertemperatur stiger en aning även när du tagit av köttet från grillen eller ugnen.

Sammanställning över innertemperatur för dig som ska steka/grilla Lammbog:

Blodigt - 58 °C

Medium - 60 °C

Välstekt -  70 °C

Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt.

Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i

 

Summering

Använd termometer, tillaga köttet när det är rumstempererat, låt köttet vila.

Kolla in våra Lammbog produkter här

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu