Lamm - Innertemperatur
Lamm
Lamm är förknippat med “smak av kofta”, men detta är en förlegad bild. Fina styckdelar och ett väl tillagat lamm är mört och fantastiskt gott! Här följer lite matnyttigt, lammets styckningsdelar, olika tillagningsmetoder och några inspirerande recept.
Lamm är populärt i länder som ofta inte har så mycket betesmarker. T.ex. är tagine är ett populärt tillagningssätt från nordafrika där lamm ofta spelar huvudrollen. Lamm, som annat rött kött, är otroligt rikt på protein.
För grillning och stekning
För långkok passar:
· Lammlägg
· Lammbog
Förutom att lamm innehåller mycket järn som är lätt för kroppen att ta upp så stimulerar det även upptaget av järn från andra livsmedel. Det är även rikt på olika B-vitaminer och mineraler.
När du ska smaksätta lammet kan du t.ex. använda: Vitlök, lök, kummin, svamp, salt, peppar, rött vin, rosmarin, timjan, mynta, citron och yoghurt. Testa fram din bästa smakkombo!