2-3 dagars leverans - levereras 18:00-22:00 - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

Lamm - Innertemperatur

Lamm

Lamm är förknippat med “smak av kofta”, men detta är en förlegad bild. Fina styckdelar och ett väl tillagat lamm är mört och fantastiskt gott! Här följer lite matnyttigt, lammets styckningsdelar, olika tillagningsmetoder och några inspirerande recept.

Lamm är populärt i länder som ofta inte har så mycket betesmarker. T.ex. är tagine är ett populärt tillagningssätt från nordafrika där lamm ofta spelar huvudrollen. Lamm, som annat rött kött, är otroligt rikt på protein.

För grillning och stekning

För långkok passar:

· Lammlägg

· Lammbog

Förutom att lamm innehåller mycket järn som är lätt för kroppen att ta upp så stimulerar det även upptaget av järn från andra livsmedel. Det är även rikt på olika B-vitaminer och mineraler.

När du ska smaksätta lammet kan du t.ex. använda: Vitlök, lök, kummin, svamp, salt, peppar, rött vin, rosmarin, timjan, mynta, citron och yoghurt. Testa fram din bästa smakkombo!

 Skillnaden på svenskt och importerat lammkött | Land

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu