LAMMLÄGG - STEKGUIDE (INNERTEMPERATUR)
Lammlägg
Lammlägg är lammets nedre bendel. Med lägg avses i allmänhet framläggen. Framläggen säljs ofta tillsammans med bogen. Bakläggen brukar utgöra del av steken.
Kolla in våra lammlägg produkter här.
SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA LAMMLÄGG:
Blodigt - 58 °C
Medium - 60 °C
Välstekt - 70 °C
Kolla in våra lammlägg produkter här.
Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerar men då tillagas köttet mer än i papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du tillagat köttet i.