2-3 dagars leverans - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

1,5/2 h förberedelse/tillagning

Kycklingfilé med salsa verde och färskpotatis

4 portioner

Ingredienser

  • 800 gr Wagyu oxfilé

  • 350 gr gåsleverpastej (vällj en av dina favoriter)

  • 4 skivor nybakat briochebröd

  • 150 gr köttsaft

  • 2 vitlöksklyftor

  • 10 gr timjan

  • sås

  • 50 gr smör, riktigt smör, osaltat

  • Tryffelmos/mashed potatoes

  • 500/600 gr potatis

  • 200 gr grädde

  • 300 gr smör

  • 2 matskedar tryffelolja

  • 50 gr svart tryffel

  • 15 gr salt

  • 5 gr svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Börja med potatismoset

Sätt ugnen på ca 180 grader

Lägg in potatisen på en plåt eller i en form i ca 30 minuter

Lägg i smör och grädde i en liten kastrull och värm upp så att smöret smälter, håll ljummet

Ta ur potatisen ur ugnen, efter tillagade, skala dem och ”smasha” dem med en träsked tillsammans med smörgrädden som ni hållit varm på spisen. Blanda rejält så att allt ”går samman”. Lägg i tryffel samt salt och peppar efter smak och tycke

Förbered oxfilén genom att putsa den (om det skulle behövas)

Stek på/halstra filén en kort stund, på hög värme. så den får färg. Preppa den med vitlök och timjan. Behåll steksaften/juicen

Sänk värmen i ugnen till 160 grader och lägg in filén i ca 8-10 minuter tills innertemperaturen når 52 grader (ta sen ur ugnen och låt vila tills ni preppat fördigt gåslever och sås

Rosta ert briochebröd i en brödrost eller stek utan fett och olja i en panna

Ta ur brödet från pannan, hetta upp denna varmt och stek på gåsleverpastej så den startar att smälta, salta varsamt

Blanda stekspad (som är silat) i en liten varm kastrull med 30 gr smör och riven svart tryffel, vispa upp till ett litet skum

Lägg upp på tallrik/plate genom att lägga upp potatismashen på sidan av tallriken, lägg på den rostade briosheskivan och på denna lägger ni en skiva, ca 150-200gr oxfile, salta och peppra. På
oxfilén lägger ni den stekta gåsleverpastejen och så ringlar ni över den himmelska tryffel och smörsåsen på toppen.

njut!

4 portioner

Ingredienser

  • 800 gr Wagyu oxfilé

  • 350 gr gåsleverpastej (vällj en av dina favoriter)

  • 4 skivor nybakat briochebröd

  • 150 gr köttsaft

  • 2 vitlöksklyftor

  • 10 gr timjan

  • sås

  • 50 gr smör, riktigt smör, osaltat

  • Tryffelmos/mashed potatoes

  • 500/600 gr potatis

  • 200 gr grädde

  • 300 gr smör

  • 2 matskedar tryffelolja

  • 50 gr svart tryffel

  • 15 gr salt

  • 5 gr svartpeppar

Stäng (esc)

The Fat Cow - Nyhetsbrev

Registrera dig för vårt nyhetsbrev för att få specialerbjudanden!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu