2-3 dagars leverans - levereras 18:00-22:00 - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

Unghöna bröstfilé (Kycklingfilé) - Stekguide (Innertemperatur)

Unghöna bröstfilé (Kycklingfilé)

Kyckling och kycklingfilé är väldigt populärt att grilla, steka och koka. Man kan steka kycklingen i ugnen eller i stekpannan. Vi gillar att bryna den lite i stekpannan med vårt klarifierade smör, som du också kan hitta på hemsidan, för att senare slutföra den i ugnen.

Många gillar även att grilla den. Som vi sa, det är upp till var och en hur man vill tillaga sin kyckling – resultatet blir riktigt bra om man gör det på rätt sätt.

En saftig kyckling är verkligen att föredra framför en torr och alldeles för överkokt, stekt eller grillad sådan. Genom att hålla koll på innertemperaturen så kan du enkelt lära dig att tillaga den perfekta kycklingen! Viktigt för dig som ska tillaga kyckling och kycklingfiléer och annat kött från fågel är att förhålla sig till.

Livsmedelverkets rekommendationer när det kommer till vilken innertemperatur som gäller för just det köttet du ska tillaga antingen genom att steka, grilla eller koka det. Rekommendationerna gäller så klart även om du tillagar det på annat sätt också. En av rekommendationerna är att vara extremt noggrann med att diska av alla knivar, skärbrädor och andra redskap efter att du hanterat kycklingen. Då minimerar du risken att bli sjuk av tex salmonella.

Om du ska grilla så tänk på att inte lägga på för kallt kött direkt på varmaste delen av grillen. Då fastnar det lätt samt att du kan bränna din Kycklingfilé vilket inte är bra så klart. Ta ut köttet i god tid innan du ska grilla det för bäst effekt, kycklingköttet får gärna tinas under så lång tid som möjligt, bästa praxis är att låta det tina i kylen för att senare låta det ligga en stund i rumstemperatur. Detta för att det inte ska vara så stora temperaturskillnader mellan ytterdelarna och innerst på köttet.

Grilla hellre långsamt genom att lägga kycklingen utanför området som är precis ovanför grillkolen, för bättre yta och så slipper du bränna det.

Sammanställning för innertemperatur för dig som ska steka, grilla eller koka kyckling:

Blodigt: - °C - (rekommenderas ej!)

Medium: - °C - (rekommenderas ej!)

Välstekt: 72 °C

 

 

 

Kolla in våra fågel produkter här.

 

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu