The Fat Cow - Premium kött butik

Längre leveranstid - högt tryck - Endast från 69 kr frakt - fraktfritt över 1000:-

Tillagningstid: ca 20-30 minuter

Krämig rödbetssallad – med en asiatisk touch

Den här ljuvliga rödbetssalladen innehåller äpple och blir därför inte så tung i smaken. Du kan koka rödbetor eller så gör du salladen – som i det här receptet – på hela inlagda rödbetor. Kokar du rödbetorna så addera lite ingefära i vattnet. Rödbetssalladen passar perfekt som tillbehör till en bit fet biff eller fet gris.
4-6 portioner

Ingredienser

1 burk inlagda rödbetor 

1 äpple 

1 msk riven färsk ingefära 

2 msk finskuren Gari (inlagd ingefära) 

1 dl creme fraiche 

1 dl majonnäs 

1 msk grovkorning senap 

Salt och peppar 

Ev. Lite Wasabikräm

Gör så här

Häll av spadet från 1 burk inlagda rödbetor. Spara 2 msk av spadet till senare.
Skär rödbetorna i små tärningar. Skala och tärna äpplet.
Riv ingefäran fint.
Blanda rödbetorna, äpple och ingefäran (både färsk och inlagd)
Tillsätt 1 dl crème fraîche, 1 dl majonnäs, 1 msk grovkornig senap.
Smaka av med salt och peppar och rödbetslagen som är sparad från tidigare steg.
Häll upp i skål och servera direkt.

Tips 

Vill du ha ytterligare hetta så blanda i lite Wasabikräm i créme fraichen. Du kan förvara rödbetssalladen ett par dagar i kylskåpet i burk med lock. 

4-6 portioner

Ingredienser

1 burk inlagda rödbetor 

1 äpple 

1 msk riven färsk ingefära 

2 msk finskuren Gari (inlagd ingefära) 

1 dl creme fraiche 

1 dl majonnäs 

1 msk grovkorning senap 

Salt och peppar 

Ev. Lite Wasabikräm

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu