Kött från Revsben (Beef Ribfingers) - KÖTTGUIDEN OCH INNERTEMPERATUR
Information om styckdetaljen
Beef fingers/Bonelsess US ribs är en underbar nyhet och produkt. Fingers en oerhört mör och smakrik detalj som kommer från revbenen dvs det är det utskurna köttet mellan revbenen dvs ett urbenat US spare Rib. Kött är perfekt att använda till spett eller att göra i en variant av burnt ends.
Köttet i våra "fingers" blir extra mört mycket på grund av att köttet kommer från ett Wagyudjurt. Att tillaga produkten på ett grillspett tar ca 2 minuter/per sida av spettet. Sen är det klart att mumsa i sig.
Kolla in våra Beef Ribfingers produkter här
SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA Beef Ribfingers:
Blodigt/rare 65 °C
Medium 70 °C
Välstekt/well done 75 °C
Kolla in våra Beef Ribfingers produkter här.
Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.