Klassisk bolognesesås, lyxvariant
Perfekt rätt när du vill lyxa till det lite extra i vardagen och bara njuta av en god bolognese.
4-6 portioner
Ingredienser
Nötfärs 800 g av Wagyu eller Sashikött
2 Gula lökar
4 Vitlöksklyftor
2 Morötter
1 stjälk Blekselleri
50 gr smör
1 Tsk Färsk oregano
1 dl Tomatpuré
Salt Svartpeppar
2 burkar Krossade tomater à 400 g
2dl mjölk
Honung
Gör så här
Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök, vitlök, morot och blekselleri fint. Fräs grönsakshacket i hälften av smöret i en stor gryta ca 10 min utan att det tar färg, tillsätt oregano.
Bryn färsen i omgångar med tomatpuré i resten av smöret i en stekpanna. Tillsätt färsen i grytan, salta och peppra.
Rör ner krossade tomater och mjölk, låt sjuda under lock ca 1 tim tills såsen är simmig. Runda av med lite honum som ger en rundare och sötare smak.
4-6 portioner
Ingredienser
Nötfärs 800 g av Wagyu eller Sashikött
2 Gula lökar
4 Vitlöksklyftor
2 Morötter
1 stjälk Blekselleri
50 gr smör
1 Tsk Färsk oregano
1 dl Tomatpuré
Salt Svartpeppar
2 burkar Krossade tomater à 400 g
2dl mjölk
Honung