The Fat Cow - Premium kött butik

Längre leveranstid - högt tryck - Endast från 69 kr frakt - fraktfritt över 1000:-

Förberedelse: Jäsning över natten 

Tillagningstid: 2,5-3 timmar

Karims Burger Buns för din favoritburgare. En stjärnkocks bröd

Här är recept på Karims berömda burger buns, perfekt till premiumhamburgare från the fat cow!
ca 10-12 buns

Ingredienser

500 g vetemjöl special 

25 g färskt jäst eller 10 g torrjäst 

120 g osaltat smör, riktigt smör, rumstempererat 

70 g socker (egentligen ”caster sugar” men vanligt socker fungerar) 

200 g fet mjölk, alltså inte lättmjölk (20 cl) 

5 g salt 

2 medelstora ägg, hela äggen, rumstempererade

Gör så här

Lägg I de torra ingredienserna i en bunke (socker, mjöl, jäst) Värm upp smöret och mjölk till ca 37 grader, lägg sedan i mjölkblandningen i de torra ingredienserna och blanda ut till en len, slät smet. Rör i ett ägg åt gången och blanda sedan smeten ordentligt i 8-10 minuter.
Täck över bunken med plastfolie och sätt in i kylen över natten.
Väg upp deg i 80 gr bitar och rulla/forma till runda fina bollar. Låt efterjäsa på en plåt i 2 timmar, tills de blir härligt fluffiga, dubbla storlek nästan
Vispa äggula och pensla på bullarna
Baka av bröden i 175 grader i ca 15/20 minuter beroende på ugnstyp. Håll koll på bröden och ta ut dessa när de fått en fin gyllene yta
Nu är det dags att tillaga din favoritburgare, gärna på Wagyukött eller någon av våra andra premiumburgare
ca 10-12 buns

Ingredienser

500 g vetemjöl special 

25 g färskt jäst eller 10 g torrjäst 

120 g osaltat smör, riktigt smör, rumstempererat 

70 g socker (egentligen ”caster sugar” men vanligt socker fungerar) 

200 g fet mjölk, alltså inte lättmjölk (20 cl) 

5 g salt 

2 medelstora ägg, hela äggen, rumstempererade

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu