Karims berömda BRIOCHE bröd för burgare och korv - Stjärnbröd
Recept på karims berömda briochebröd, Perfekt till dina favorithamburgare, gärna på Wagyukött eller någon av våra andra premiumburgare från the fat cow. Går lika utmäkt till att göra som korvbröd.
ca 14-16 buns
Ingredienser
500 g vetemjöl special (eller manitoba)
12g salt
60 g socker
18 g färskt jäst
300 g hela ägg
200 g osaltat smör, rumstempererat
100 g saltat smör, rumstempererat
25 g mjölk
Gör så här
Blanda ihop alla torra ingredienser I en bunke, häll sedan i mjölk och ägg och blanda/mixa till en len deg, därefter blandar ni i smöret, lite i taget. När ni nu fått en härligt smörig och len deg så täck bunken med plastfolie och låt vila över natten.
Ta ur degen från kylen och forma 75 gr deg till antingen korvbröd eller burgarbrödsformat. Lägg dessa på en plåt och jäsa till sig till åtminstone den dubbla storleken, gärna 3 ggr strl.
Pensla bröden med vispad äggula och baka i ugn på 175 grader i ca 15/20 minuter
ca 14-16 buns
Ingredienser
500 g vetemjöl special (eller manitoba)
12g salt
60 g socker
18 g färskt jäst
300 g hela ägg
200 g osaltat smör, rumstempererat
100 g saltat smör, rumstempererat
25 g mjölk