The Fat Cow - Premium kött butik

Kompanigatan 18, 235 32 Vellinge

Org.nummer: 559145-1470

Snabb leverans - Endast från 169 kr frakt - Fraktfritt över 1350:-.

Förberedelse: jäsa över natten 

Tillagningstid: ca 3 timmar

Karims berömda BRIOCHE bröd för burgare och korv - Stjärnbröd

Recept på karims berömda briochebröd, Perfekt till dina favorithamburgare, gärna på Wagyukött eller någon av våra andra premiumburgare från the fat cow. Går lika utmäkt till att göra som korvbröd.
ca 14-16 buns

Ingredienser

500 g vetemjöl special (eller manitoba) 

12g salt 

60 g socker 

18 g färskt jäst 

300 g hela ägg 

200 g osaltat smör, rumstempererat 

100 g saltat smör, rumstempererat 

25 g mjölk

Gör så här

Blanda ihop alla torra ingredienser I en bunke, häll sedan i mjölk och ägg och blanda/mixa till en len deg, därefter blandar ni i smöret, lite i taget. När ni nu fått en härligt smörig och len deg så täck bunken med plastfolie och låt vila över natten.
Ta ur degen från kylen och forma 75 gr deg till antingen korvbröd eller burgarbrödsformat. Lägg dessa på en plåt och jäsa till sig till åtminstone den dubbla storleken, gärna 3 ggr strl.
Pensla bröden med vispad äggula och baka i ugn på 175 grader i ca 15/20 minuter
ca 14-16 buns

Ingredienser

500 g vetemjöl special (eller manitoba) 

12g salt 

60 g socker 

18 g färskt jäst 

300 g hela ägg 

200 g osaltat smör, rumstempererat 

100 g saltat smör, rumstempererat 

25 g mjölk

Stäng (esc)

The Fat Cow - Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu