The Fat Cow - Premium kött butik

Längre leveranstid - högt tryck - Endast från 69 kr frakt - fraktfritt över 1000:-

Tillagningstid: ca 30 minuter

Kantarellstuvning med bacon eller pancetta

Här är ett recept på en härlig kantarellstuvning med bacon eller pancetta, perfekt att äta som den är eller på en bit bröd.
ca 4 portioner

Ingredienser

150 gram tinade frysta kantareller (1 pkt) eller 1 liter färska (250 gram) kantareller eller 4 dl stekta och/eller förvällda kantareller 

25 gram smör 

1,5 dl vispgrädde 

2,5 dl vatten 

1/2 grönsaksbuljongtärning 

2-3 msk ljus maizenredning 

1-2 krm salt 

1 krm svartpeppar 

1/2 tsk kinesisk soja eller 1 msk ljus japansk soja typ Kikkoman 

1 msk persilja till garnering (valfritt)

300gram pancetta/bacon

Gör så här

Stek pancettan eller baconet hårt i en panna. Peppra lite
Rensa och grovhacka kantareller. Om du vill kan du skölja bort grus och smuts i en bunke med vatten och sedan ta upp några i taget och kolla samt lägga över i ett durkslag. Tina fryst svamp om du använder det. Använder du torkad svamp så kan du blötlägga dem i någon halv dl vatten så att de sväller i fem minuter. Häll sedan bort vattnet.
Hacka kantarellerna grovt. Stek kantarellerna i en torr stekpanna med höga kanter på medelvärme tills den mest vätska ångat bort. Rör då och då. De börjar ge ifrån sig ett knäppande ljud när de är klara.
Tillsätt det stekta baconet/pancettan med fettet samt smör och stek några minuter tills svampen fått lite färg. Salta och peppra.
Häll på grädde och buljongtärning. Rör om.
Tillsätt hälften av vattnet och koka upp.
Tillsätt, rör i samt red tjockt med ljus maizenaredning. Koka ihop under omrörning så det tjocknar.
Justera tjockleken på stuvningen som du vill ha den med resten av vattnet. Smaka av med salt och peppar samt lite soja.
Använd stuvningen nygjord till det du vill. Den kan också förberedas i god tid och låta svalna samt förvaras i kylen samt värmas till servering eller fyllning.
Garnera eventuellt med hackad persilja.
ca 4 portioner

Ingredienser

150 gram tinade frysta kantareller (1 pkt) eller 1 liter färska (250 gram) kantareller eller 4 dl stekta och/eller förvällda kantareller 

25 gram smör 

1,5 dl vispgrädde 

2,5 dl vatten 

1/2 grönsaksbuljongtärning 

2-3 msk ljus maizenredning 

1-2 krm salt 

1 krm svartpeppar 

1/2 tsk kinesisk soja eller 1 msk ljus japansk soja typ Kikkoman 

1 msk persilja till garnering (valfritt)

300gram pancetta/bacon

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu