Kantarellstuvning med bacon eller pancetta
Ingredienser
150 gram tinade frysta kantareller (1 pkt) eller 1 liter färska (250 gram) kantareller eller 4 dl stekta och/eller förvällda kantareller
25 gram smör
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2-3 msk ljus maizenredning
1-2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk kinesisk soja eller 1 msk ljus japansk soja typ Kikkoman
1 msk persilja till garnering (valfritt)
Gör så här
Ingredienser
150 gram tinade frysta kantareller (1 pkt) eller 1 liter färska (250 gram) kantareller eller 4 dl stekta och/eller förvällda kantareller
25 gram smör
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2-3 msk ljus maizenredning
1-2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk kinesisk soja eller 1 msk ljus japansk soja typ Kikkoman
1 msk persilja till garnering (valfritt)