2-3 dagars leverans - levereras 18:00-22:00 - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

KAMBEN - STEKGUIDE (INNERTEMPERATUR)

Kamben

Shortribs är den amerikanska termen för nedre delen av styckningsdetaljen ribs (revben). I USA och en del andra länder så skär man bröstkorgen tvärs över i två delar (per sida), dvs 4 delar sammanlagt. Den nedre delen kallas som sagt för short ribs. Kamben är övre delen med ibland tillhörande bit ryggrad, t ex efter att man har skurit ut fläskkotletter.

Kolla in våra kamben produkter här.

SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA KAMBEN:

Blodigt (Rare) – 52-54°C

Rosa (Medium-rare) – 56-60°C

Ljust rosa (Medium välstekt) – 60-65°C

Välstekt (Well done) – 68-70°C

Kolla in våra kamben produkter här.

Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerar men då tillagas köttet mer än i papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du tillagat köttet i.

 

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu