:max_bytes(150000):strip_icc():format(webp)/japanese-beef-skewers-kushiyaki-2030874-Hero_01-895d766bea534e10be30da1863d47b3a.jpg)
Wagyu Kushiyaki
Wagyu på spett som är ett perfekt snack i sommar & vår till drinken eller ölen. Dressa gärna de grillade ljumna spetten med lite japansk majo*och vårlök.
Japansk majo gör du lätt själv genom att använda dubbelt så mycket äggula som i en normal majo samt att använda risvinäger. Vill man riktigt piffa till det så kan man tillsätta dashi
:max_bytes(150000):strip_icc():format(webp)/japanese-beef-skewers-kushiyaki-2030874-Hero_01-895d766bea534e10be30da1863d47b3a.jpg)
Ingredienser
Bambuspett, blötlagda i vatten
½ dl socker
1 dl japansk soja
2 msk risvinäger
1 tsk riven ingefära
1 klyfta vitlök, krossad
2 msk matolja
2 st finskuren vårlök
Gör så här
Blötlägg bambuspetten i vatten.
Blanda alla ingredienserna till marinaden
Skär eventuellt ned Wagyutbites i tunnare skivor om du vill ha spetten till snacks
Lägg kött och marinad i en påse i ca 30-40 minuter i kylen
Tända grillen.
Träd på köttbitarna på bambuspetten
Grilla 2-3 minuter /sida på ganska kraftig värme på grillen.
Servera med Japansk majo & finskuren vårlök
Ingredienser
Bambuspett, blötlagda i vatten
½ dl socker
1 dl japansk soja
2 msk risvinäger
1 tsk riven ingefära
1 klyfta vitlök, krossad
2 msk matolja
2 st finskuren vårlök