The Fat Cow - Premium kött butik

Längre leveranstid - högt tryck - Endast från 69 kr frakt - fraktfritt över 1000:-

Tillagningstid: ca 1 timme

Iberico Bellota Secreto med sötpotatisgratäng

Här är ett recept på iberico bellota secreto med sötpotatisgratäng, perfekt för dig som vill avnjuta gott griskött med en krämig underbar sötpotatisgratäng. Iberico belotta är grisens svar på wagyu.
4-5 portioner

Ingredienser

Kött 

600-800gr secreto iberico 

flingsalt 

peppar, rökt och mald (merquen, chipotle etc.) 

Sås 

1 dl strösocker 

1,25 dl japansk soja 

1 dl vatten 

1 msk sesamolja 

1 msk risvinäger 

2 msk yuzujuice 

2 msk majsstärkelse 

Sötpotatisgratäng 

4-5 potatisar, stora och mjölig 

1-2 sötpotatis 

3 dl grädde 

ca 1-1,5 dl mjölk 

1 ägg 

2-3 klyftor vitlök 

3 tsk salt malen svartpeppar (några nypor) 

Servering 

1 gurka 

1-2 shisoblad (japansk bladmynta) 

2 msk sesamolja 

2 msk yuzujuice 

1 tsk salt chilipeppar, mald (en nypa) 

svarta sesamfrön 

vita sesamfrön

Gör så här

Kött 

”Rubba” secreto iberico med flingsalt och rökt peppar. Var inte rädd för att salta på rejält

Stek secreto iberico i i en panna med rikligt med smör, gärna klarifierat smör eller ister. Tillaga sista stunden i ugnen på 185 grader, varmluft, tills innertemperaturen når 57 grader. Ta upp köttet och låt vila i 10 minuter. Tranchera det sedan i centimeter tjocka skivor

Sås 

Blanda alla ingredienser utom risvinäger, yuzujuice och majsstärkelse i en kastrull och koka upp under vispning. Blanda risvinäger, yuzu och majsstärkelse i en kopp tills det är klumpfritt. Blanda i såsen till önskad tjocklek.

Sötpotatisgratäng 

Skala och skiva potatis och sötpotatis tunt.

Blanda grädde, mjölk och ägg i en bunke. Pressa ner vitlök i gräddblandningen och smaka av med salt och peppar. Smörj en form rikligt, lägg ner potatis och sötpotatis jämnt blandat. Häll på gräddmjölken. Tillaga i ugnen på 185 grader, varmluft, i 40 minuter med aluminiumfolie ovanpå.

Avslut innan servering 

Skala och rensa gurkan. Skär gurkan i små fina tärningar. Hacka ett rejält, eller två mindre, shisoblad slarvigt.

Vispa ihop en dressing av sesamolja, yuzujuice, salt och chilipeppar. Blanda allt ordentligt 

 

Rosta svarta och vita sesamfrön försiktigt i en torr panna.

Ta ut gratängen och låt vila 10 minuter, skär sedan upp en fin kvadrat.
Lägg en fin spegel av soyareduktionen och placera köttet snyggt ovanpå. Placera en bit gratäng bredvid och ringla gurkan fint omkring. Garnera med lite hackad shiso och rostade sesamfrön.
4-5 portioner

Ingredienser

Kött 

600-800gr secreto iberico 

flingsalt 

peppar, rökt och mald (merquen, chipotle etc.) 

Sås 

1 dl strösocker 

1,25 dl japansk soja 

1 dl vatten 

1 msk sesamolja 

1 msk risvinäger 

2 msk yuzujuice 

2 msk majsstärkelse 

Sötpotatisgratäng 

4-5 potatisar, stora och mjölig 

1-2 sötpotatis 

3 dl grädde 

ca 1-1,5 dl mjölk 

1 ägg 

2-3 klyftor vitlök 

3 tsk salt malen svartpeppar (några nypor) 

Servering 

1 gurka 

1-2 shisoblad (japansk bladmynta) 

2 msk sesamolja 

2 msk yuzujuice 

1 tsk salt chilipeppar, mald (en nypa) 

svarta sesamfrön 

vita sesamfrön

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu