Iberico Bellota Secreto med sötpotatisgratäng
Ingredienser
Kött
flingsalt
peppar, rökt och mald (merquen, chipotle etc.)
Sås
1 dl strösocker
1,25 dl japansk soja
1 dl vatten
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger
2 msk yuzujuice
2 msk majsstärkelse
Sötpotatisgratäng
4-5 potatisar, stora och mjölig
1-2 sötpotatis
3 dl grädde
ca 1-1,5 dl mjölk
1 ägg
2-3 klyftor vitlök
3 tsk salt malen svartpeppar (några nypor)
Servering
1 gurka
1-2 shisoblad (japansk bladmynta)
2 msk sesamolja
2 msk yuzujuice
1 tsk salt chilipeppar, mald (en nypa)
svarta sesamfrön
vita sesamfrön
Gör så här
Kött
”Rubba” secreto iberico med flingsalt och rökt peppar. Var inte rädd för att salta på rejält
Sås
Blanda alla ingredienser utom risvinäger, yuzujuice och majsstärkelse i en kastrull och koka upp under vispning. Blanda risvinäger, yuzu och majsstärkelse i en kopp tills det är klumpfritt. Blanda i såsen till önskad tjocklek.
Sötpotatisgratäng
Skala och skiva potatis och sötpotatis tunt.
Avslut innan servering
Skala och rensa gurkan. Skär gurkan i små fina tärningar. Hacka ett rejält, eller två mindre, shisoblad slarvigt.
Vispa ihop en dressing av sesamolja, yuzujuice, salt och chilipeppar. Blanda allt ordentligt
Rosta svarta och vita sesamfrön försiktigt i en torr panna.
Ingredienser
Kött
flingsalt
peppar, rökt och mald (merquen, chipotle etc.)
Sås
1 dl strösocker
1,25 dl japansk soja
1 dl vatten
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger
2 msk yuzujuice
2 msk majsstärkelse
Sötpotatisgratäng
4-5 potatisar, stora och mjölig
1-2 sötpotatis
3 dl grädde
ca 1-1,5 dl mjölk
1 ägg
2-3 klyftor vitlök
3 tsk salt malen svartpeppar (några nypor)
Servering
1 gurka
1-2 shisoblad (japansk bladmynta)
2 msk sesamolja
2 msk yuzujuice
1 tsk salt chilipeppar, mald (en nypa)
svarta sesamfrön
vita sesamfrön