
Kanske det bästa sättet att njuta Iberico på. Nygrillat eller nystekt med en het Mojo Rojo att doppa i. Och kanske lite saltkokta Kanariska potatis - och vin

Ingredienser
Iberico Presa, 1 stor bit
Salt & peppar
Till mojo rojo:
2 st röda paprikor
1 st röd chili, med eller utan kärnhus beroende på hur starkt du vill ha det
4-6 klyftor vitlök
1 tsk paprikapulver
1 tsk kumminfrön, rostade och mortlade till ett pulver
1 skiva vitt bröd i bitar
100 ml olivolja
50 ml rödvinsvinäger
Salt
Gör så här
Ska du grilla presan så börja med att tända grillen
Parera köttet så det ser snyggt ut och alla senor och hinnor är borta.
Pensla paprikorna med lite olja och lägg dem på grillen.
Grilla paprikorna hårt så skalet blir svart och blåsigt. Lägg sedan paprikorna i en skål och täck med plastfilm ett tag. Därefter lossnar skalet lätt. Släng skal & kärnhus.
Lägg alla ingredienser till såsen i en matberedare. Börja med hälften av oljan & vinägern
Mixa till en pestoliknande konsistens. Smaka hela tiden av med olja, vinäger, salt.
Låt såsen stå i kylen en stund.
Ingredienser
Iberico Presa, 1 stor bit
Salt & peppar
Till mojo rojo:
2 st röda paprikor
1 st röd chili, med eller utan kärnhus beroende på hur starkt du vill ha det
4-6 klyftor vitlök
1 tsk paprikapulver
1 tsk kumminfrön, rostade och mortlade till ett pulver
1 skiva vitt bröd i bitar
100 ml olivolja
50 ml rödvinsvinäger
Salt