The Fat Cow - Premium kött butik

Längre leveranstid - högt tryck - Endast från 69 kr frakt - fraktfritt över 1000:-

Högrev - Stekguide (innertemperatur)

Högrev (används oftast som grund i en färs till burgare, ibland tillsammans med sidfläsk eller annat fett)

Information om detaljen

Chuck roll: Den klassiska räven heter chuck roll i USA och är en riktigt stor pjäs där. Den sitter högt på framsidan av djuret, framför entrecôten. Det är ett grovkornigt kött med mycket injicerat fett – ett kött som smakar fantastiskt. Låt fettet sitta kvar när du tillagar köttet så blir det saftigare och får mer smak. 

 

Högreven är en välanvänd styckningsdetalj här i Sverige och den finns oftast skuren i mindre bitar i butik eller även som gryta eller köttfärs till hamburgare. Men ryggbiff fungerar även bra till chili, pulled beef och andra slow cookers. 

Det går även bra att först skära i 2-3 cm tjocka biffar och sedan sous vide dessa till 60 grader i 6 timmar, med valfria kryddor. Sedan tar du upp dem ur påsen för att brännas på grillen i hög värme så de får färg. Låt köttet vila lite – njut sedan

Innertemperatur

Här ser du vilken innertemperatur som ditt kött ska ha när du ska steka eller grilla det. För att en Högrev ska vara blodig så behöver den komma upp i 55 grader celcius. Vill du hellre att den ska vara så kallat medium så bör du få innertemperaturen till 60 grader celsius. Som ni ser så är skillnaden minimal, vilket gör att du måste vara försiktig. Vill du ha din Högrev well done (välstekt) så är det 70 grader celsius som gäller. Tänk på att köttets innertemperatur stiger en aning även när du tagit av köttet från grillen eller ugnen.

Att grilla hel bit kött, ex en är inte svårare än att grilla en biff. Viktigast är som nämnts en termometer så att vi har kontroll på innertemperaturen. Att grilla med indirekt värme gillar vi men det fungerar även att köra på direkt värme, även att steka i panna för att sedan köra klart i ugnen. Viktigt igen är att du använder en termometer.

 

Sammanställning över innertemperatur för dig som ska steka/grilla

Blodigt - 55 °C

Medium - 60 °C

Välstekt - 70 °C

OBS, låt köttet alltid vila!

Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu