The Fat Cow - Premium kött butik

2-3 dagars leverans - Endast från 169 kr frakt - fraktfritt över 1350:-

Högrev (Chuckroll) - Köttguiden och innertemperatur

Högrev (Chuckroll)

Information om styckdetaljen:

Den klassiska högreven heter chuck roll i USA och är en rejält stor bit där. Den sitter högt upp på djurets framdel, framför entrecôten. Det är ett grovfibrigt kött med mycket insprängt fett – ett kött som smakar mycket, mycket köttsmak. Ofta använd till burgarfärs men kan användas även som hel bit, som stek eller som skurna biffar

Chuck eye roll är en putsad variant av chuck roll (högrev). Chuck eye, mock tender steak, chuck fillet eller chuck tender steak är en bit av chuck eye roll och det vi i Sverige kallar ibland högrevshjärta eller grillbiff (högrev)

 

Högrev sitter mellan entrecote och bogsteken

 

Vad gör man av högrev? 

Helgrillad högrev i bit 

Högrev är en köttbit med mycket god smak, köttbiten är perfekt för low and slow och blir som bäst när den får tillagas på en lägre temperatur under en längre tid. Högrev har kraftigare köttfibrer än ex ryggbiff och entrecote, vilket bidrar till en massa köttsmak. Detta gör även att köttet endast behöver salt och peppar. Viktigt att köttet trancheras mot fibrerna för att undvika att det blir kött. Vi rekommenderar att din bit högrev är rumstempererad innan tillagning, eftersom värmen ska fördelas jämnt. Innan tillagning gnider du in valfri krydda på köttet, därefter låter du det gotta till sig en stund. Vid tillagning lägger du först högreven på direktvärme på grillen och grillar ett par minuter på varje sida. Därefter tar du bort köttet från direkt värme till indirekt värme, där låter du den ligga tills den nått önskad temperatur. När biten högrev är klar tas den från grillen och därefter ska den vila en stund innan den är klar för servering. Om du är osäker på när köttet är klart är det lättast att använda en termometer, då kan du se när köttet nått önskad temperatur. 

 

De gömda skatterna från HÖGREVSBITEN 

En stor HÖGREV kan användas till annat än bara färs till burgare. Amerikanerna är speciellt duktiga på att ta tillvara andra delar av HÖGREVET. Nu styckar även vi ut fler olika stycken kött som är utmärkta att grilla, steka eller göra som hela stekar. Vad sägs om en Denver/Zabuton, en Chuck eye steak (poor mans ribeye) eller en Sierra steak.  

Chuck eye Steak syckas ut av den delen som sitter närmast Ribeyen, därav namnet poor mans ribeye. Härligt marmorerad som passar perfekt att grilla som en Entrecote - och den blir lika så saftig och god, underbart god. 

Denver/Zabuton (japanska för kudden) steaks styckas ut efter att man styckat bort Sierrabiten från ovandelen på HÖGREVET. Under denna bit sitter Denversteaks och den blir lika så saftig och god som en entrecote men inte fullt lika marmorerad. Det är den möraste delen av högreven. Förbered dig på en mycket smakrik detalj med extra mycket köttsmak! Gör sig mycket väl på en het grill eller stekpanna. Perfekt att skära upp i tunna skivor för att tillaga på en Konrogrill. 

Sierra biffar är ett nötkött som liknar flanksteaks, även om de kommer från en helt annan del av djuret. Flank biffar kommer från magen muskler. Sierra steaks å andra sidan, är en del av muskeln subprimal , som i grunden är axeln. 

Sierra biffar framställs av en liten muskel som kallas splenius , som ingår i en grupp muskler som kallas chuck underblade , som ligger direkt under axelbladets ben. 

 

Helstekt högrev i bit 

Högrev är en köttbit med mycket god smak, köttbiten är perfekt för low and slow och blir som bäst när den får tillagas på en lägre temperatur under en längre tid. Högrev har kraftigare köttfibrer än ex ryggbiff och entrecote, vilket bidrar till en massa köttsmak. Detta gör även att köttet endast behöver salt och peppar. Viktigt att köttet trancheras mot fibrerna för att undvika att det blir kött. Vi rekommenderar att din högrevsbit är rumstempererad innan tillagning, eftersom värmen ska fördelas jämnt. Innan tillagning gnider du in valfri krydda på köttet, därefter låter du det gotta till sig en stund. Vid tillagning använder du en het panna med neutral olja, först bryner du i ca 2 minuter per sida. När din bit högrev fått färg tar du den från spisen och lägger i en ungsform, sedan ska den in i ugnen på ca 125 grader tills köttet nått önskad temperatur. När köttet är klart tar du ut det från ugnen och låter det vila en stund på en tallrik, därefter skivar du upp din bit högrev och är klar för servering. OBS! Skär mot fibrerna för att undvika att det blir segt. Om du är osäker på när köttet är klart är det lättast att använda en termometer, då kan du se när köttet nått önskad temperatur.   

 

LETAR DU EFTER RECEPT PÅ HÖGREV?  

Vi erbjuder flertalet olika recept på högrev på hemsidan, nedan finner du en länk till receptsidan:  Receptsidan 

 

LETAR DU EFTER TILLAGNINGSVIDEO PÅ HÖGREV?

Klicka på Videon nedan för att se hur du tillagar en underbar köttbit perfekt på egen hand. Om du är sugen på att tillaga en köttbit finns tillagningsvideos inne på vår youtubekanal.

 

 Tillagningsskala Innertemperatur
Medium
58-60 °C
Välstekt/Well done
72 °C

    OBS, LÅT KÖTTET ALLTID VILA!

    Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.

     

    Kolla in våra Högrev (Chuck roll) produkter.

    Stäng (esc)

    The Fat Cow - Nyhetsbrev

    Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

    Age verification

    By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

    Sök

    Varukorg

    Din varukorg är för närvarande tom.
    Shoppa nu