HAMBURGESAS - STEKGUIDE (INNERTEMPERATUR)
HAMBURGESAS
Hamburgarna är grovmalda för bästa smak och textur. Tillverkade i spanien efter klassisk smaksättning. Helt enkelt en gorumethamburgare som smälter i munnen.
Kolla in våra hamburgesas produkter här.
SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA HAMBURGESAS:
Blodigt/rare -
Medium 65 °C
Välstekt/well done 70 °C
Kolla in våra Minihamburgesas produkter här.
Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerar men då tillagas köttet mer än i papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du tillagat köttet i.