Hamburgare (Burgers) - Stekguide (innertemperatur)
Hamburgare, nöt eller Iberico Bellota
Det är viktigt att du vet vilken köttråvara du har i burgarna och vilken innertemperatur som gäller för just det köttet du ska ha. Hamburgare är gjord av färs där det finns gris i ex blandfärs. Där rekommenderar Svenska Livsmedelsverket alla att alla typer av köttfärsrätter skall vara well done/välstekt.
Innertemperaturen varierar givetvis beroende på om det är hamburgare av fläskfärs, blandfärs, nötfärs eller exempelvis kycklingfärs.
Är det kycklingfärs så skall köttet alltid vara är helt genomstekt, dvs inget rött får förekomma. Tänk på att köttets innertemperatur stiger en aning även när du tagit av köttet från grillen eller ugnen.
Sammanställning över innertemperatur för dig som ska steka/grilla Hamburgare:
blodig /rare: 58 – °C (Gäller bara ren nötfärsburgare)
Medium: 60-62 °C
Välstekt: 70 °C
Kolla in våra Hamburgare produkter här.