The Fat Cow - Premium kött butik

Kompanigatan 18, 235 32 Vellinge

Org.nummer: 559145-1470

Snabb leverans - Endast från 169 kr frakt - Fraktfritt över 1350:-.

Hamburgare (Burgers) - Stekguide (innertemperatur)

Hamburgare, nöt eller Iberico Bellota

Det är viktigt att du vet vilken köttråvara du har i burgarna och vilken innertemperatur som gäller för just det köttet du ska ha. Hamburgare är gjord av färs där det finns gris i ex blandfärs. Där rekommenderar Svenska Livsmedelsverket alla att alla typer av köttfärsrätter skall vara well done/välstekt.

 

Innertemperaturen varierar givetvis beroende på om det är hamburgare av fläskfärs, blandfärs, nötfärs eller exempelvis kycklingfärs.

Är det kycklingfärs så skall köttet alltid vara är helt genomstekt, dvs inget rött får förekomma. Tänk på att köttets innertemperatur stiger en aning även när du tagit av köttet från grillen eller ugnen.

Sammanställning över innertemperatur för dig som ska steka/grilla Hamburgare:

blodig /rare: 58 – °C (Gäller bara ren nötfärsburgare)

Medium: 60-62 °C

Välstekt: 70 °C

 

 

Kolla in våra Hamburgare produkter här.

Stäng (esc)

The Fat Cow - Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu