The Fat Cow - Premium kött butik

2-3 dagars leverans - Endast från 69 kr frakt - fraktfritt över 1000:-

Griskind (Carrillera) - Köttguiden och innertemperatur

Information om styckdetaljen

Allt fler kockar, både internationellt och nationellt börjar nu uppmärksamma denna styckningsdel och förmodligen kommer vi att få se mer av den i framtiden.

Griskinden bör sjudas eller bräseras i ca 1 ½ timme för att bli mör och saftig.

Man kan även confitera, alltså koka i fett (olivolja eller ister) griskind med fantastiskt mört resultat. En griskind väger omkring 500 g och räcker till 2 personer.

Kolla in våra griskind produkter här.

Blodigt – °C (rekommenderas inte)

Medium 58 – °C

Välstekt 62°C

 

Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper.

Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.

Kolla in våra griskind produkter här.

SUMMERING

Använd termometer, tillaga köttet när det är rumstempererat, låt köttet vila.

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu