Griskind (Carrillera) - Köttguiden och innertemperatur
Information om styckdetaljen
Allt fler kockar, både internationellt och nationellt börjar nu uppmärksamma denna styckningsdel och förmodligen kommer vi att få se mer av den i framtiden.
Griskinden bör sjudas eller bräseras i ca 1 ½ timme för att bli mör och saftig.
Man kan även confitera, alltså koka i fett (olivolja eller ister) griskind med fantastiskt mört resultat. En griskind väger omkring 500 g och räcker till 2 personer.
Kolla in våra griskind produkter här.
Blodigt – °C (rekommenderas inte)
Medium 58 – °C
Välstekt 62°C
Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper.
Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.
Kolla in våra griskind produkter här.
SUMMERING
Använd termometer, tillaga köttet när det är rumstempererat, låt köttet vila.