2-3 dagars leverans - Endast 49:- frakt - fraktfritt över 1000:-

Gris (Iberico Bellota) - innertemperatur

Iberico de Bellota

Nu talar vi om kungen av grisar och griskött. Detta är djur som är helt frigående i stenig kuperad miljö bland stenekträd. Dessa djur får rejält med motion och rörelse och de fodras inte av korn eller foderblandningar – de äter gräs, örter och ekollon från steneken. Detta ger även Bellotagrisens kött dess karakteristiska nötiga smak, dess mjäll och mörhet. Rasen är skyddad av EU regelverket för Denominicasion de origen DO. DO gäller för de 4 mest framstående områdena för jamón ibérico: Huelva, Los Pedroches, Extremadura och Guijuelo.

För grillning och stekning

Dessa grisar lever sitt hela liv under öppen himmel på La dehesa, högslätten på gränsen mellan Spanien och Portugal. Varje gris har ca 2 hektar natur att ströva fritt på.

Från den 1:e oktober fram till slakten i mitten av december lever grisarna uteslutande av ekollon och gräs som de själva letar upp (utfordras alltså inte). Denna diet ger grisens fett och fettsyror en liknande fleromättade fettsyror som olivolja vilket är väldigt nyttigt.

Att tillaga Bellota är lite annorlunda än att tillaga vanlig gris. Bellotaköttet är nästa som kalv i både färg och smak och det går med fördel att tillaga till lägre temperatur än till vanligt griskött.

 

Stäng (esc)

Nyhetsbrev

Signa upp dig på nyhetsbrev och få exklusiva erbjudanden.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Varukorg

Din varukorg är för närvarande tom.
Shoppa nu