Grillad entrecote –med het BBQ-sås och coleslaw
Ingredienser
1 kg entrecoter i fyra skivor (250gr/skiva)
Salt & malen svartpeppar
BBQ-sås – het variant
6 plommontomater eller kvisttomater
1/2 dl mörk sirap (eller 2 msk ljus sirap och 1 msk mörk maltsirap)
1/2 dl strösocker eller farinsocker
2 msk rödvinsvinäger
1 dl vatten
2 msk worcestershiresås
3 msk kinesisk soja
2 klyftor rökt vitlök eller vanlig vitlök
1/2 tsk tabasco, av smokeytyp
1 liten bit ancho- eller chipotlechili, hackad
Grillad majs
4 majskolvar
2 msk oliv- eller rapsolja
1 msk smör
Salt & chiliflakes
2 msk crème fraiche
Shisokrasse eller oregano
Gör så här
Entrecôte
Grilla entrecoterna på båda sidor, salta och peppra.
BBQ-sås
Skär bort kvisten på tomaterna och skär dem i bitar.
Koka alla ingredienserna i cirka 10 minuter tills vätskan börjar koka bort.
Mixa med en mixerstav.
Om du vill ha en slät sås kan du passera den genom en sil.
Grillad majs
Bind upp blasten med bindgarn. Lägg blasten i vatten några minuter, då går den lättare att grilla och tar inte eld.
Pensla och grilla majsen runtom tills den fått fin färg.
Lägg på smör och krydda med salt och chiliflakes.
Ringla över crème fraiche.
Strö över shisokrasse eller oregano. Servera med coleslaw.
Ingredienser
1 kg entrecoter i fyra skivor (250gr/skiva)
Salt & malen svartpeppar
BBQ-sås – het variant
6 plommontomater eller kvisttomater
1/2 dl mörk sirap (eller 2 msk ljus sirap och 1 msk mörk maltsirap)
1/2 dl strösocker eller farinsocker
2 msk rödvinsvinäger
1 dl vatten
2 msk worcestershiresås
3 msk kinesisk soja
2 klyftor rökt vitlök eller vanlig vitlök
1/2 tsk tabasco, av smokeytyp
1 liten bit ancho- eller chipotlechili, hackad
Grillad majs
4 majskolvar
2 msk oliv- eller rapsolja
1 msk smör
Salt & chiliflakes
2 msk crème fraiche
Shisokrasse eller oregano