LAMMENTRECOTÉ - STEKGUIDE (INNERTEMPERATUR)
Lammentrecote
Lammentrecôte är samma del som på nöt – men mindre. Den kallas också för lammnacke, eftersom det är där den sitter. Lagom till en portion, benfritt är vanligast.
Det är en väldigt cool köttdetalj som passar utmärkt att grilla på en kol eller gasolgrill med eld.
Kolla in våra lammentrecote produkter här.
SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA LAMMENTRECOTE:
Blodigt/rare 58 °C
Medium 60 °C
Välstekt/well done 70 °C
Kolla in våra lammentrecote produkter här.
Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.