WAGYU OXFILÉ ROSSINI MED GÅSLEVER OCH TRYFFELPOTATISMOS
- En Asiatisk touch på en brässerad griskind. Underbart gott, sött, klibbigt och kryddigt som lagas sous vide och avslutas med att glaseras i pannan när ni är redo att käka. Sätt igång griskinden på morgonen innan jobbet så är det klart när ni kommer hem.
4 portioner
Ingredienser
3 msk five spice
Marinaden:
3 msk flytande honung
3 msk mirin
5 msk japansk soja
2 msk risvinäger
1 msk rostad sesamolja
1 liten bit riven färsk ingefära
1 riven klyfta vitlök
2 mosade klyftor fermenterad svart vitlök
Gör så här
Ställ in din Sous Vide (Anova, Joule etc.) på 82°C i ett vattenbad.
Putsa griskinderna från eventuella silverhinnor.
Pudra five spice kryddan på griskinderna och vacuumpacka dem hårt.
Sänk ned dem i din Sous Vide och ställ in timern på 8 timmar.
Efter 8 timmar är det dags att fortsätta. Kyl ned griskinden i påsarna rakt ned i ett isbad om ni inte är redo att äta än eller bara vill förbereda middagen.
4 portioner
Ingredienser
3 msk five spice
Marinaden:
3 msk flytande honung
3 msk mirin
5 msk japansk soja
2 msk risvinäger
1 msk rostad sesamolja
1 liten bit riven färsk ingefära
1 riven klyfta vitlök
2 mosade klyftor fermenterad svart vitlök