Cowboy cut - Köttguiden och innertemperatur
Information om styckdetaljen:
Entrecöte på ben är styckdetaljen som sitter bakom högrevet, biffstek med ben på svenska. Det är en väldigt cool köttdetalj som passar utmärkt att grilla på en kol eller gasolgrill med eld. Ett sådant här stycke kött tar ofta huvudrollen vid grillen. Det blir dessutom galet gott!
Kolla in våra Cowboy cut produkter här.
SAMMANSTÄLLNING ÖVER INNERTEMPERATUR FÖR DIG SOM SKA STEKA/GRILLA COWBOY CUT:
Blodigt - 53 °C
Medium - 58 °C
Välstekt - 70 °C
Tänk på att köttet alltid skall få vila lite efter tillagning, både biffar och hela stycken. Och att vila i ett butchers paper/smörgåspapper/bakplåtspapper. Att vira in i folie fungerat men då tillagas köttet mer än papper, dvs folien behåller värmen inne i paketet så temperaturen/tillagningen avstannar inte lika.
snabbt. Räkna med att innertemperaturen ökar upp till 5-6 grader i folie, ibland upp till 10 grader. Detta kan bero på strl på köttstycket samt i vilken temperatur du grillat tillagat köttet i.
SUMMERING
Använd termometer, tillaga köttet när det är rumstempererat, låt köttet vila.
Kolla in våra Cowboy cut produkter här
.